Nekategorizirano

Edukativni posteri MudroLIJE

Naručila sam postere od MudroLIJE. Edukativni posteri sa sovama su mi se odmah svidjeli i mislila sam kako će biti savršeni u dnevnom boravku. Stalno se vide pa će klinci lako i zapamtiti što piše na njima. Općenito s obzirom da smo se preselili iz Zagreba, živim blizu šume, sviđa mi se “povratak” prirodi… 🥰🥰🥰

Ovi posteri su bili taman to, a i viđamo često sove i klinci ih obožavaju. Prvi komentar mog muža kad je došao doma je bilo pitanje: “Kaj smo se učlanili u lovačko društvo?” Nakon toga je dodao da ne stavljam klimu nego da iznad stavim rogove jelena. 🙈 Neovisno o njegovim komentarima sovice su tu i pružaju toplinu domu. Meni se jako sviđaju i nisu “samo slika na zidu” već imaju edukativni karakter.

Kako su nastale?

Radi ih mama Maja; supruga, majka i strastvena edukatorica na otvorenom koja voli stvarati.

Ideja o posterima rodila se iz ljubavi prema prirodi. Mudrolije su nastale (u mojoj glavi) ubrzo nakon što se rodio moj sin, i na kojeg sam željela prenijeti ljubav prema prirodi i životinjama.. Pronaći kvalitetne materijale koji će približiti prirodu djetetu, bilo je teško. Posebno kad se radi o biljkama i životinjama iz naše zemlje Hrvatske! Dok je moj sin rastao bilo je tu puno improvizacije, kontaktiranja nacionalnih parkova i potrage za enciklopedijama koje pokrivaju hrvatsku floru i faunu. No doći do takvih materijala nažalost je jako teško. Tada se u meni rodila ideja da djeci, ali i odraslima, približim hrvatske biljke i životinje, naučim ljude neke osnovne stvari o svakoj toj temi, kako bih probudila znatiželju i želju za učenjem i istraživanjem. Kao što vidite slike su dosta realistične, ali i oku ugodne i estetski lijepe. Privući će svakog malog istraživača da pogleda što piše i postavi dodatnih 100 pitanja, što na kraju dana i želimo 🙂 Znatiželjnu dječicu koja imaju prirodnu želju za učenjem. Ovaj mali prostor na mreži zamislila sam kao zbirku naših obrazovnih materijala, kao i osobni prikaz kako smo se uspjeli “vratiti prirodi” kao što smo to nekada i mi (danas roditelji) radili kao djeca.


Nakon godina provedenih u istraživanju prirode, bilo je očito da nedostaju obrazovni materijali te da nedostaju alati za djecu koji bi potakli snažnu vezu s prirodnim svijetom. Vrijeme je da se to promijeni.

„Neka djeca budu slobodna; ohrabrite ih; neka trče van kad pada kiša; neka skinu cipele kad nađu lokvicu vode; i kada je trava na livadama vlažna od rose, neka trče po njoj i gaze bosim nogama; neka mirno počivaju kad ih drvo poziva da spavaju pod svojom sjenom; neka viču i smiju se kad ih sunce ujutro probudi kao što budi svako živo biće koje dijeli dan između budnosti i spavanja .” *Dr.Maria Montessori

Trebalo je biti iznad kutne, ovako sam zamislila, ali penju se po njoj pa ne bi da padne staklo na njih 🙈

https://m.facebook.com/mudrolijehrvatska/

https://instagram.com/mudrolije_hrvatska?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Cijenja manjeg plakata (dimenzija 30×40 cm) iznosi 120 kn.
Cijena srednjeg plakata (40×50 cm) iznosi 150 kn
Cijena većeg plakata (dimenzija 50×70 cm) iznosi 180 kn.

‼️‼️‼️Trenutno je akcija pa na te cijene ide popust od 20%‼️‼️‼️

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s