Recenzije knjiga za djecu · Recenzije slikovica

Slikopriče – Kako mi je djed darovao šumu – Marijana Brcko

Sastoji se od tri priče:

⁃ Kako mi je djed darovao šumu

⁃ Kako smo spasili kornjaču

⁃ Kako su djeca spasila svijet

Dečki su već upoznati sa slikopričama. Nije im novost. Novost je što su jako zanimljive i potiču ekološku osviještenost. Prva priča je meni pogotovo jako emotivna i osjećam se povezano s njom jer sam imala najboljeg djeda na svijetu koji je umro, ali jako je brinuo o prirodi i životinjama cijelog života. Na to je stavljao poseban naglasak pa me jako podsjeća na njega. Drago mi je da djeci mogu ispričati jednu tako divnu priču da shvate koliko je bitno posaditi makar jedno drvo za spas planeta.

Off topic pročitala sam nedavno super ideju. Gdje god prolazite s autom, a nema ničeg umjesto smeća bacite koštice od voća da izraste drvo 💪

Iz druge priče naučili su da se smeće ne baca jer životinje nastradaju od toga. Posebno su vezani za kornjače jer smo stalno čitali o kornjači koju pregazi auto (dok su stalno trčali na cestu). Zanimljiva im je i shvaćaju koliko je bitno reciklirati i bacati smeće na predviđena mjesta.

U “Kako su djeca spasila svijet” mogu naučiti kako se ponašati da bi očuvali nas planet. Imamo samo jedan, a nažalost ponašamo se kao da imamo gdje otići…. Naša generacija i generacije prije su ga uništile. Zato mislim da smo dužni educirati djecu kako da to poprave. Da ga ne uzimaju zdravo za gotovo. Ilustracije su meni osobno odlične i slike sadrže sve riječi koje već znaju. Uz priče dolazi bombsica i letak o gerilskom vrtlarstvu. Bombsicu možete posaditi nakon čitanja 💜 Priče će Vas sigurno potaknuti na to.

Knjiga podučava djecu kako mogu pomoći održivosti planete, stvaranju kvalitetnih socioemocionalnih odnosa te odgovornosti i važnosti sadnje.

Rekla bih da je uski izbor slikopriča na Hrvatskom tržištu što je velika šteta i drago mi je da se je netko od “naših” upustio u tu pustolovinu. Posebno jer je još i ekološka. Tiskane su u Hrvatskoj. (Većina naših knjiga se tiska u Poljskoj ili Kini.)

Više o autoru od samog autora 💜

Prvu slikovnicu sam objavila prošle godine. Inspiracija za nju je bila moja djevojčica od 5 godina koja još ne priča. Slikovnica se zove “Zapetljana djevojčica u potrazi za riječima”, a namijenjena je djeci, ali još više roditeljima kojima treba utjeha i nada.

Nakon toga je uslijedila i slikovnica posvećena mom dječaku (“Čarobni dječak i četiri godišnja doba”) za čije ilustracije svi kažu da su očaravajuće. Prošle smo godine izdali i dječji roman “Ljetna avantura društva iz Ptičekove” te Kartice trebalice – kartice emocionalnih potreba koje djeci pomažu osvijestiti i izraziti svoje emocionalne potrebe te s kojima su djeca, ali i roditelji te stručnjaci oduševljeni. Nakon toga su uslijedile Slikopriče. Na hrvatskom ih je tržištu premalo, a odličan su radni materijal za djecu od tri godine nadalje. Na taj način, djeca mogu sudjelovati u čitanju s vama i više su uključeni u samu priču. Sve priče su povezane s ekologijom te zato uz kupnju svakog primjerka Slikopriča na dar dobivate letak o gerilskom vrtlarstvu te bombsicu sjemenja. Trenutno je u izradi jedna nova slikovnica uz koju će na dar dolaziti i nastavak Kartica trebalica, no ove će biti o samopouzdanju te o tome kako pravilno hvaliti djecu.

Više o našim djelima možete vidjeti na http://www.upotrazizarijecima.com ili na Facebook/Instagram stranici.

https://www.facebook.com/100350052189483/

https://instagram.com/u_potrazi_za_rijecima?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Cijena Slikopriča (sa seedbombsicom na dar) je 45 kuna.
Poštarina za samo jedne naručene Slikopriče jest 15 kuna.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s