Edukativni materijali, radni listići i bojanke · Nekategorizirano

Materijali za igru – set zadataka i aktivnosti Žaruljica

Stiglo je ljeto… S njime i dosada i pitanje kako korisno ispuniti vrijeme koje ne možemo provesti vani zbog vrućina. Kako nas predškolac mora vježbati oko s okluzijama vježbice uvijek moraju biti nešto što će ga stvarno zainteresirati i uvući da želi riješiti još. Trebaju biti totalni hit… Već imamo cijelu knjižaru doma, ali rijetko koje ga zaokupe..

Naišla sam na Instagram profil https://www.instagram.com/razvojne.igre/?hl=en i https://www.instagram.com/razvojne.slikovnice/?hl=en na kojima možete naći tonu ideja za igru te recenzije slikovnica.

Kopajući dublje, saznala sam da cure koje stoje iza toga rade i radne listiće koji se mogu printati! Proučila sam ih da vidim bi li se dečkima to svidjelo i definitivno nisam pogriješila. Tematika im je pogođena, posebno oni za predškolce. Odlično je što si mogu sami na tabletu izabrati što žele rješavati koji dan i to samo isprintam te ih mogu iste isprintati više puta. Pogotovo zato što se uvijek sjete da bi iste rješavali….

Za cijenu dvije-tri kave (uskoro kako cijene rastu vjerojatno i jedne…) se dobije kvalitetan sadržaj koji će djeca obožavati. Imam “Malu priča o grafomotorici” namijenjenu za predškolce te “Domaće životinje” namijenjene za djecu u dobi od 3-5 godina. Razlikuje se od onih radnih listića koji su dostupni svugdje jer je naglasak na tome da dijete radi uz malu pomoć roditelja pri čemu se radi na kvalitetnom provođenju vremena s djetetom. Sadrži vježbe za šaku, kao i savjete roditeljima da pomognu djeci postići što bolji rezultat. Zadatci su toliko fora da se jedva suzdržavam da ih ja ne radim umjesto njih. Najviše mi se sviđa što su cure stvarno stručne (odgojitelj i logoped) i daju sve od sebe kako bi roditelje uvukle i približile dječji svijet. Mene osobno vraćaju u djetinjstvo jer sam obožavala radne listiće.

Aktivnosti u svakom setu potiču:

– znanja o svijetu
– vizualna percepcija
– grafomotorika
– mikromotorika
– matematičke vještine
– jezično-govorne vještine
– predvještine čitanja i pisanja

Mala škola grafomotorike

Sastoji od 6 tematskih poglavlja – mala pravila, boje i oblici, od linije do slova, vježbe škaricama, aktivna pauza i vježbe za bilateralnu koordinaciju.

Domaće životinje

“Što je bilo prije: kokoš ili jaje? Tko laže? Koza ili ovca? Ako laže koza, ne laže rog. I tko je to pao s konja na magarca?

Sve što ste oduvijek htjeli znati o domaćim životinjama, a niste se usudili pitati. Gdje žive? Što jedu? Kako im izgleda nastamba? 

Uz naravno zadatke za razvijanje vizualne percepcije, grafomotorike, predmatematičke vještine i vještine prostorne orijentacije. 

Set je namijenjen djeci od 3 do 5 godina, a sadrži 50 stranica igri i zadataka.” *https://razvojne.org/2022/03/24/upoznajmo-domace-zivotinje/

No… Da ne dužim najbolje je da se uvjerite sami po slikama jer mi je jako teško i odugovlačim recenziju zbog toga objasniti koliko je stvarno zanimljiva, kreativna i odlično osmišljena….

Ovdje možete vidjeti sve dostupne:

https://razvojne.org/tag/zaruljica/

Cijene možete pogledati ovdje:

https://www.canva.com/design/DAE0Tea0_ws/1bKom8yHGDHxXpmFTmPj7A/view?utm_content=DAE0Tea0_ws&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s