Nekategorizirano · Recenzije knjiga o roditeljstvu

Recenzija knjige “Godine prve zašto su važne?” od Milivoj Jovančević i suradnici

Jedina knjiga koja će vam trebati. Ikad. (Barem do predškole). Dugo razvlačim ovu recenziju jer iskreno imam tremu. Brisala sam i pisala ovu recenziju više puta. Jednostavno što god napišem ne opisuje mi tu knjigu dovoljno dobro i nikako nisam zadovoljna. Ako vas zanima zašto nastavite čitati.

Ovu knjigu imam već nekoliko mjeseci, strašno mi je žao da je nisam imala ranije jer bi mi puno više stvari bilo jasnije i ne bi morala toliko visiti na telefonu s pedijatricom i po fb grupama.

Knjigu je napisao Milivoj Jovančević i suradnici. Popis suradnika je zaista impresivan! Knjiga na 545 stranica prolazi zaista sve. I psihički dio i tjelesni. Od roditeljskih naknada do vitamina D zašto je važan. Knjigu sam pročitala, ali koristim je prema potrebi, volim se posjetiti stvari koje se sjetim da bi bile korisne u fazi u kojoj se nalaze, najviše emocionalni i socijalni razvoj.

Samim time što su stručnjaci iz raznih područja obuhvaćeno je sve. Zaista se ne mogu sjetiti teme koja se ne spominje unutra, a da me je dočekala nespremnu . Time što je ovo već 10. izdanje knjige govori koliko je knjiga cijenjena, dobro prihvaćena i koliko se nadograđuje.

Vjerujem da samog autora ne trebam niti predstavljati da ste svi čuli za njega. Cijena je stvarno, moram to tako reći bizarna jer 127,20 kn +poštarina (inače je 159 kn) za tu količinu zaista potrebnih i vrijednih informacija je gotovo ništa. Omjer dobivenog i te cijene je ogroman. Srećom da ne određujem cijene knjiga. Pogotovo kad pogledam na kakve knjige potrošim novac, bez i jedne nove informacije, čitam već pročitamo, a skuplje su. Ovo je svojevrsni vodič, usudila bi se reci da uz tu knjigu niti jedna druga više nije potrebna, najviše mi je žao što je nisam imala prije zbog toga što prolazi teme prije rođenja djeteta jer sam neke stvari sam radila drugačije i daje mi uzročno-posljedičnu vezu što je u tim trenutcima bilo ispravno i zašto se neke stvari događaju. S druge strane daje mi rješenje za njih. Praktični jednostavni savjeti na jednom mjestu. Knjiga je pisana baš u smirujućem tonu da umiri mamu (često se uhvatim da čitam kako se umiriti kad sam na rubu da počnem vikati). Znam sve na pamet, ali tako pročitano me baš umiri. Super je što se vidi za većinu stanja ili bolesti da li se treba trčati na hitnu ili ne. U uzorku za prolistavanje možete dobiti odličan uvid u knjigu. Ne želim da djeluje kao da hvalim knjigu tek toliko da pišem o nečem. Uvjerite se na uzorku koliko je zanimljiva i korisna.

Uzorak za prolistavanje: http://bit.ly/gp-sample

Narudžbe: http://bit.ly/knjige-ah

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s