Na kavi s radnim terapeutom

Novost!!! Na kavi s radnim terapeutom

U nas tim uvodimo jednu novost koja će Vas sigurno razveseliti! Dva puta mjesečno ćete imati mogućnost čitati o stvarima koje Vas zanimaju napisana od strane radnog terapeuta Dubravka Jurišića. U komentare na fb stranici bloga slobodno postavite pitanja ili teme o kojima biste voljele saznati više. Također moći ćete postavljati pitanja u navedeno vrijeme kada se objavljuje članak koje ću unaprijed najaviti. Molim da pitanja ne postavljate u najavni post u grupi nego isključivo na fb stranici bloga jer ih u suprotnom neće vidjeti. Nadam se da ćete dobiti odgovore na sve što Vas zanima te da će druženje biti ugodno i korisno 💜

Ja imam samo riječi hvale s obzirom da je B. išao kod njega kad je imao problema s komadićima. Bila sam jako zadovoljna i B. ga je super prihvatio. Jako sam sretna da je u našem timu!

Pa krenimo s predstavljanjem..

“Drage mame,

Moje ime je Dubravko Jurišić i po struci sam prvostupnik radne terapije.  U svom prvom članku ću Vam se malo detaljnije predstaviti te kroz svoje dvadesetogodišnje iskustvo u radu sa djecom pokušati vam pomoći u nekim nedoumicama koje imate te pokušati odgovoriti na vaša pitanjima  koja spadaju u moj segment rada. 

Nakon završetka studija smjer medicinsko laboratorijski inženjer radio sam 2,5 godine u klinici za dijabetes i metaboličke bolesti “Vuk Vrhovac” . Tijekom rada prošao sam sve laboratorije od biokemijskog, endokrinološkog do laboratorija za umjetnu oplodnju. 

Nakon isteka ugovora na upit svoje prijateljice, koju  od milja zovem drugom majkom, da li bi htio raditi sa djecom s teškoćama u razvoju, bez razmišljanja sam rekao DA i tada kreće moje putovanje kroz habilitaciju i rehabilitaciju.  Počeo sam raditi kao paraprofesionalac u projektu „Vision of hope“ , te nakon godinu dana rada upisujem studij radne terapije. Nakon završetka istog počinjem raditi u „Maloj kući“ iz Zagreba,  koja je bila pravna nasljednica već spomenutog projekta. 

2009. godine kada je Malu kuću preuzeo grad Zagreb nastavljam raditi u “Malom domu-Zagreb” sve do 2019. godine kada postajem vlasnik obrta Papillon , koji se bavi podukom i savjetovanjem  roditelja  djece s  teškoćama u razvoju .

Kao pedijatrijskom radnom terapeutu u fokusu su  dva velika područja: hranjenje (kao dio svakodnevnih vještina) te vještine hvatanja i manipulacije (kao baza za razvoj svih drugih vještina svakodnevnog života). Vodio sam strukovnu udrugu radnih terapeuta, sudjelovao u izradi zakona i osnivanju Komore. Također sam sudjelovao u izradi programa petogodišnjeg programa izobrazbe medicinskih sestara u XII sektorskom  vijeću za  zdravstvo i socijalnu skrb Agenciji za strukovnoj obrazovanje. 

Vodio sam edukacije iz vještina hvatanja i manipulacije te terapijskog hranjenja u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Otac sam troje djece te sretno oženjen.

Trenutno vodim udrugu Kreativni Razvoj U Gradu ( K.R.U.G.), te sam dopredsjednik udruge SOS dječje selo Hrvatska.

Pa, krenimo! 

Često se govori da dijete treba pratiti određene miljokaze(kritični periodi) razvoja. No, da li ste se ikad zapitali zašto? I što ako dijete nešto preskoči? Što ako kasni u nekom području, ili prebrzo usvoji neko drugo ( da li to znači da je naprednije ili govori možda o nečem drugom?). Zašto dijete odbija hranu, koja je hrana u kojoj dobi primjerena? Kada odvikavati o pelene i kada uopće započeti sa toalet treningom? Da li ispravljati držanje olovke ili ne? Kako ispravno oblačiti  majicu i hlače/ trenirku i  sl.! Zašto je u motoričkom, senzoričkom i spoznajnom razvoju izuzetno bitna prva godina života  te jako važan period do treće godine. Igračke   koje, koliko, zašto? Da li je uvijek potrebno nabavljati senzoričke materijale ili ih možemo napraviti i kod kuće. Što je zapravo senzorika o kojoj  se danas toliko puno priča i kako je možemo poticati kroz cijeli dan? Zašto je važno zapamtiti riječ SUD(Strpljenje Upornost Dosljednost) u odgoju, učenju, igri sa svojom djecom. 

Ovo su sve pitanja na koja ću Vam ponuditi odgovore i pomoći vam ukoliko imate pitanje.

Veselim se budućim druženjima. Lp, Dubravko Jurišić “

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s