Savjeti

Stvari s djecom koje sam rekla da NIKADA neću raditi, a radim…

U trudnoći i prije nje svašta kažemo, zamišljamo sve nekako drugačije, nismo još svjesni promjena koje će se dogoditi. Kao i sve ostalo što iščekujemo zamišljamo u glavi razne scenarije, slušamo ljude oko sebe, a onda kad se dogodi, bum! Uglavnom sve pada u vodu…

1. Co-sleeping nikada!- Na visokom prvom mjestu jer sam govorila da nema šanse! Neću nikada dijete naučiti da spava s nama i onda se boriti da ga izbacim. Zato ima svoj kinderbet. Bila sam toliko odlučna, sigurna u sebe, a onda smo došli doma… Vidjela sam da jedino tako mirnije spava po noći, a bome i ja. I da momentalno sam to prekršila… Dal mi je žao? Nije niti sekunde.

2. Neću ga stalno nositi!- Kao i co-sleeping na visokom drugom mjestu!Nosila sam ga stalno. Mislila sam da neću moći toliko zbog kifoze i problema s kralježnicom. Nosila sam ga za uspavljivanje, nosila da ga nosim, nosila u nosiljci jer nije htio u kolica, nosila, nosila nosila. Nosim ga i danas unatoč 17 kg. Nosit ću ga i s 25! Najtužnija sam bila kad sam bila trudna pa ga nisam smjela nositi, ali i to smo nadoknadili. Nosim i L., ali on nije toliko zainteresiran za to unatoč cijeloj kolekciji nosiljka, ali da- nosim, nosim i nosim.

3. Neće biti jedina tema razgovora!-Stvarno se trudim, ali ne uspijeva mi. Volim pričati o drugim stvarima, ali nekako uvijek razgovor završi na njima. Jednostavno valjda normalno kad si cijeli dan s njima i većina dana se vrti oko njih.

4. Bit će uvijek čisti i uredni! – Prestala sam peglati kad se B. rodio. Djeca su. Evo maloprije se igrali u pješčaniku iako sam već kasnila u grad. Jesam ih stigla presvući? Nisam! Je l’ sam se živcirala što su malo od pijeska? Nisam. Kad smo išli doma to je bio najmanji problem nakon što su namrljali cijela kolica s čokoladom. Srećom imam parni čistač, ali ni to nije potrebno jer nas je oprao pljusak. Kad se prestanete živcirati oko nekih nebitnih stvari i stvari koje ne možete promijeniti život postane jednostavniji.

5. Imat ćemo pravila oko hrane!- Aha, neće jesti čokoladu do škole i neće jesti McDonald’s… – Održivo dok ne počne žicati kad vas vide sa srnećim očima.A onda… S druge strane iz djetinjstva se sjećam bajadera, ledenih kocki, McDonaldsa i vjerujem da malo kršenje pravila neće napraviti veliku štetu, a donijeti će lijepa sjećanja. (Pod ovim mislim na veću djecu ne bebe)

6. Neću dati mobitel – nikad! A onda nisam mogla presvući pelenu od izvijanja. E da prekršili smo i to. Inače ne dajem mobitel jer smatram da nemaju sto visiti na mom mobitelu, imaju tablet na kojem imaju zaključane aplikacije i mogu samo slagati puzzle ili crtati i to koristimo za uglavnom krizne situacije i za starijeg.

7. Bila sam sigurna da ću ih lijepo odgojiti i da će se lijepo ponašati kad negdje idemo..- Gdje god da idemo kad smo negdje i pogotovo ako je više starijih ponašaju se u najgorem mogućem svijetlu. Onako kako doma nikada ne bi, pogotovo ako sam sama s njima. Nije to ono da rasture nekom stan, ali uključi se PARTY MODE.

8. Neću biti hodajući cirkus!- Majica s kapuljačom s rogovima jednoroga ili sa zečjim ušima se ne računaju, zar ne? Ili kad izađemo svi troje maskirani kao mačke dok nisu maskare? Majice s likovima iz crtica?

9. Dnevna soba neće izgledati kao igraonica!- Aha da, pišem ovo dok preskačem prepreke pokušavajući ne slomiti nogu u najboljem slučaju… Ovako sam to zamišljala…

10. Neću jesti njihovu hranu! Neću dok ne zafali čokolade, a ionako je bolje da ne jedu slatko, zar ne? S vremenom sam naučila da kad njima radim nešto napravim i nama 🙈

11. Neću se preseliti u kuću!- Nisam namjeravala, držala sam se dugo dok nisam uvidjela da nam je stan premalen, da ne mogu izaći s kolicima iz zgrade ako si ne potrgam kičmu, koliko mi život s njima tamo nije prilagođen. Odlučila sam u jednom danu da idemo.

12. Točno vrijeme spavanja…-Ići će spavati u 7 svaki dan. Aha da, kad oni odluče da budu, u ostale dane najčešće oko 8, ako ne i kasnije dok sve napravimo.

13. Neću biti helikopter mama!- Neću trčati za njima da ne padnu u parku ili po kući. Iako sad manje trčim jer se jednostavno ne mogu podijeliti na dvije strane. Jedino nemogućnost multipliciranja me drži podalje od helikoptera.

14. Neću zanemariti prijatelje zbog djece!- Nije da su zanemareni, ali uz obaveze oko moje djece i njihove oko njihove, sretni smo kad se uspijemo čuti na mobitel, u rijetkim prilikama i vidjeti.

15. Moja djeca se neće bacati po podu u dućanu!- Ne bacaju se, legnu se na pod…

Koja su vaša prekršena pravila? Što je bilo definitivno nikada?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s