Recenzije knjiga za djecu · Toddleri

Recenzija Tragovima sreće – Tatjana Belanović

Dnevnik za sretnu i osvještenu djecu

Dobila sam jedan prekrasan dnevnik od kolegice bloggerice Tatjane Belanović koji je namjenjen za starije ( djecu školskog uzrasta), ali totalno primjenjiv i na one puno puno manje. Zamišljen je kao dnevnik u kojem bi naučili podjeliti svoje osjećaje, staviti ih na papir, promisliti o njima te potaknuti nas da činimo dobro i da se zbog toga dobro osjećamo.

Razvija empatiju, izražavanje te osvješćuje naše emocije. Smatram da je vrlo bitno djecu naučiti da se vesele i budu zahvalni na malim stvarima (nematerijalnim) u životu jer je to jedini način da budu zaista sretni. Da budu zahvalni na svakom danu što ga provedemo skupa, na svakoj lokvi, na svakom kinder jaju. Sitnice su ono od čega se sastoji život. Život je lakši ako ih zamječuješ i veseliš im se.

Ovaj dnevnik pomaže upravo pri tome. Baby B. iako je premalen za njega (da bi nacrtao kako se osjeća i slično), uz moju pomoć svaki dam prođemo po jednu stranicu skupa. Jako mi pomaže u konverzaciji s njim. Jako mu se svidja i povezuje nas kad pričamo tako o osjećajima, danu i pomognemo nekome.

Apsolutno najbolji dio knjige je: “ Sviđa ti se pospremljena soba? Kako bi bi bilo da idući put pomogneš mami u pospremanju? ….” S tom stranicom me je definitivno kupila. Ta stranica je sve 💜

Smatram sa su afirmacije od velike važnosti jer nam pomažu da se lakše nosimo s problemima, lakše savladamo izazove i prepreke na životnom putu. Djeci mogu podići svijest o njihovim dobrim stranama, vrlinama, u čemu su dobri. Manjak samopouzdanja je nerijetko uzrok tjeskobe, neuspjeha i straha.

Voljela bi da moja djeca budu samopouzdana, svjesna sebe i svojih mogućnosti, pozitivna i da ne odustaju lako. Tome ih ovaj dnevnik ući kroz razgovor samnom, a i meni dobro dodje malo promisliti o svemu. S obzirom da su moji mlađi, teško mi je reći kako djeluje na starije, ali vjerujem da im je još zanimljiviji te da će ga obožavati.

U vremenu u kojem nas svaki dan sa svih strana bombardiraju s negativnim vijestima ovaj dnevnik je pravo osvježenje. Predviđen je za 122 dana. Može se početi bilo kad, osobno žao mi je da ne postoji verzija za cijelu godinu te da svake godine možemo uzeti po jedan jer vjerujem da će biti prekrasna uspomena kad će se moći vratiti u djetinjstvo i vidjeti o čemu je kada razmišljao, što je radio i kako se osjećao. Taj dio je u planu, zato podržite ovaj projekt jer je zaista prekrasan i napravimo generaciju osvještenih ljudi krenuvši od danas! Požurite po svoj primjerak na https://www.facebook.com/tsrece/ 💜 Kako Vam se sviđa dnevnik?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s