Sve smo to mi

Bad news

Od kad sam rodila B sam prestala gledati vijesti i čitati novine, pratiti portale s vijestima jer uglavnom sadržavaju negativne stvari i nekako mi je dan ljepši kad me takve vijesti zaobiđu u širokom luku. Naravno loše vijesti se daleko čuju, ali zadnjih par dana kao da su se zaredale sve. Razmišljam previše o njima, tko je zastranio u tom slučaju i dosta me potresu. Vjerujem u puno većoj mjeri od kad sam mama. Djevojčica od 4 godine koja je umrla od vrućine u automobilu. Dva SATA je bila u automobilu na +40. Zvuči kao nešto što se događa u Americi, a ne kod nas… Ne mogu da se ne pitam kako nitko od prolaznika nije vidio dijete u autu. U 12 popodne, oko 2 su je našli. Mala hrabra lavica Lana od samo 10 godina koja je jučer umrla od raka kostiju. Pratila sam njenu borbu za život i zaista sam se nadala da će ozdraviti i doživjeti prve ljubavi, maturalac, maturalnu večer, ali nažalost nije. Njezin mladi život se ugasio. Počivala u miru. Nadam se da je sad na nekom boljem mjestu gdje je više ništa ne boli. Dječak od 2,5 godine koji je zlostavljan, primljen s prijelomima i gašeni su čikovi po njemu, po tom malom nemoćnom dečkiću. Ne mogu da se ne pitam gdje to ovaj svijet ide… U kakvom svijetu će to moji sinovi odrastati…

S Baby B sam bila kod imunologa pa su primjetili neku kost koja je bila asimetrična iza uha. Hitno su nas poslali kod otorinolaringologa, pregledala ga je i rekla da moramo na ultrazvuk, da vjerojatno nije ništa, ali neka obavimo to pa ako neće biti ok da idemo dalje. Imunologica je bila jako zabrinuta i utjerao mi se strah u kosti, samo je rekla da se nada da nije ono na što sumnja i da joj svakako nekako javim kaj je bilo na kraju. Naručila sam ga odmah privatno jer nisam mogla živjeti u strahu dok ne saznam. Na kraju je sve ispalo dobro, ali rekli su da ima jako gadnih patologija što se tiče glave i da dobro da smo provjerili. Mislim da mi je to bio najduži ultrazvuk u životu i iščekivanje što će reći. Užasno su me prestrašili. Iskreno pokušavala sam blokirati sve loše misli i sabrati se, a iznutra sam doslovno gorjela. Doslovno u jednom trenutku stane dah i ne možete vjerovati da nešto ozbiljno može biti Vašem djetetu, a da to niste niti primjetili. Vjerojatno zbog toga ovakve vijesti još više utječu na mene.

Zdravlje je ono što je bitno, ne opterećujte se sa nevažnim stvarima, živite svaki dan kao da je zadnji i pazite na svoju dječicu. Život je samo jedan i nema ponavljanja. Nema povratka….

Kako ovakve vijesti utječu na Vas? Potresu li Vas više od kad ste roditelji?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s